shadow

3 comments on “Reactie

 1. A Timmerman

  Hoewel het lezen van het boek mij vooral in het begin wel wat moeite kostte, heb ik zeker geen spijt van de aanschaf. Wat mij als bioloog vooral aanspreekt, is de knappe wijze waarop De Graaff de evolutietheorie (zelfbehoud en behoud van de soort) verweeft in zijn psychostratische model. Verder is de reikwijdte van het model adembenemend (o.a. psychologie, filosofie en kunst). Tenslotte is het beschreven psychische functioneren heel herkenbaar. Kortom, dit is een psychologisch model waarvan je je afvraagt waarom het nu pas ontwikkeld is.
  Drs. A. Timmerman.

 2. “Ik heb diepe bewondering voor je volharding en voor de bijzonder systematische manier waarop je de psychostratische ideeën hebt uitgewerkt. Ik gun je dat er (bio)psychologen zullen zijn die jouw concepten zullen benutten”.

  “Je zult niet verrast zijn te horen dat ik je uitgangspunten voor het merendeel deel”.

  “Ik bewonder je doorzettingsvermogen zeer. Ook de uitbreiding van je activiteiten met een website (…): geweldig!”

  Uit mijn mailcontact met dr. Geert Panhuysen, theoretisch psycholoog en kenner van het werk van Freud, voor zijn pensionering werkzaam op de Universiteit Utrecht.

 3. Hi Ton, Hoewel het onderwerp mij boven den pet gaat, en dus bepaald niet snap wat dit masterpiece inhoudt, wil ik je feliciteren met dit resultaat van jaren studie en noeste arbeid. Ik hoop voor je dat het wordt opgepakt door vakgenoten!! Geniet in elk geval met elkaar van deze tastbare pennenvrucht.
  En misschien zou je analoog aan Vroon nog eens een populair extract kunnen maken voor de geïnteresseerde leek. #trotsopje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *